Премиерът на Косово Албин Курти алармира за заплахи срещу косовската полиция, става ясно

...
Премиерът на Косово Албин Курти алармира за заплахи срещу косовската полиция, става ясно
Коментари Харесай

Курти алармира за заплахи срещу косовската полиция

Премиерът на Косово Албин Курти алармира за закани против косовската полиция, излиза наяве от Twitter.

Той дефинира като гнусни заканите против косовските полицейски офицери, като показва, че те са пристигнали от общности, които не са от болшинството

„ Насилствените старания на Сърбия да предотврати интеграцията на етническите сърби в косовските институции би трябвало да спрат в този момент. Всички жители на нашата република имат право да служат на страната си без възмездие “, написа Курти.

Твърденията на Курти за закани против косовсите офицери идват на фона на предстоящите в края на тази седмица в Косово пратеници на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати. 

На 30 и 31 юли Дерек Шолей - някогашен специфичен консултант в Държавния департамент на Съединени американски щати, а в този момент заместник-секретар на Министерството на защитата, ще посети балканската страна. Шолей няма да направи визитата си самичък. Информацията гласи, че с него в Прищина ще бъде един от висшите ръководители на Съвета за национална сигурност. Вземането на решения във външната политика е невероятно за президента Джо Байдън без неговите съветници по националната сигурност. Тази институция е главната ръка на Байдън за съгласуване на политиките във федералните организации. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР